ABOUT

Het inspirerende verhaal achter DREAUG

"Lucht is van iedereen! Lucht is van iedereen!"

Als kind schreeuwde ik deze woorden terwijl ik met mijn armen dicht langs het gezicht van mijn zus zwaaide. Geheel begrijpelijk was de respons van een oudere zus het verkopen van een goede klap aan haar jongere broertje. Huilend rende ik naar mijn moeder. Ik legde het verhaal uit en hoopte mijn gelijk te krijgen.  Echter vertelde mijn moeder het volgende: 'Eigen schuld, dikke bult. Niet zo vervelend doen.'

Door deze ervaring werd mij één ding duidelijk: 'Lucht is niet van iedereen. Hoewel wij de lucht tot nu toe altijd delen, hebben wij als kinderen (geheel terecht) al een duidelijk begrip ontwikkeld bij het toe-eigenen van de directe lucht om ons heen'. 

 

Fast-forward naar 2023. Na 10 jaar te hebben gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening, vond mijzelf terug in een gelijksoortige situatie als  mijn zus. Grote bedrijven beginnen steeds meer onze lucht te vervuilen. Een falend stikstof-beleid en een jaarlijkse toename van de uitstoot van schadelijke gassen. Ik merk dat bij mij groeiende behoefte ontstaat om mijn eigen (schone) lucht toe te eigenen, te beschermen en te koesteren. Een mens behoort het basisrecht te hebben om op een dagelijkse basis schone lucht te bezitten. Uit deze overtuiging is DREAUG ontstaan. 

Join our movement, breathe life.
- Tedsky

PS: Naar aanleiding van het inspirerende verhaal achter DREAUG vragen veel mensen hoe hard die klap van mijn zus wel niet is geweest. Ik denk best wel hard maar ik huilde vooral door de schrik. Ik wil graag expliciet benoemen dat ik niet heel snel huil.


Wat doen we?

Bij DREAUG maken wij verse lucht betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat iedereen in Nederland het recht heeft om (relatief) schonere lucht daadwerkelijk te bezitten.  In een wereld waar het stikstof-beleid faalt, de uitstoot van schadelijke gassen jaarlijks blijft groeien en de mooie natuur jaarlijks afneemt, verandert schone lucht langzaam in een schaarste product. Dit veroorzaakt in de toekomst wellicht grote problemen maar biedt bij uitstek nu ook geweldige commerciële kansen. 

Pioniers only

DREAUG snapt dat het voor veel consumenten nog te vroeg zal zijn om te bevatten dat schone lucht daadwerkelijk een prijs heeft. Maar denkt u eens aan de indianen van vroeger. Ook zij konden met geen enkele poging bevatten dat een mooi stuk land zomaar als bezit geclaimd kon worden. Wees daarom nu één van de pioniers in de wereld van morgen en koop uw schonere lucht voordat het te laat is. 


Luchtig

Bij DREAUG houden we het graag luchtig. Wij nemen de wereld zoals een zilte zeelucht met een korreltje zout. Daarentegen zijn wij wel erg serieus over het feit dat iedereen toegang moet hebben tot betaalbare schone lucht. 

Inclusief

"Lucht is van iedereen. Lucht is van iedereen." Het hebben van schone lucht is volgens DREAUG een basis behoefte voor iedereen. Daarom bieden wij schone lucht aan voor betaalbare prijzen."

Transparant

DREAUG gelooft niet in overtuigende verkooppraatjes en mooie webshops. Bij DREAUG werken we (net als schone lucht) transparant. Heel simpel: "What you'll see, is what you'll get. Schonere lucht voor thuis."


100% Schonere lucht garantie

Met onze extensieve basiskennis over de werking van thermiek, zijn wij bij DREAUG erin geslaagd schone lucht te vangen en op te slaan in prachtige decoratieve objecten voor uw woning.

Hoe gaat dit proces dan in zijn werk?

Kort samengevat brengen wij onze design-objecten (gevuld met lucht op kamertemperatuur) naar koudere zorgvuldig gekozen locaties in de natuur (zoals bijvoorbeeld Midden Herenduin). Bij het openen van onze objecten, stijgt de warmere lucht door de thermische werking op en zakt de koude c.q. schonere natuurlucht terug in de conserveringspot. Nadat deze transitie op biologische wijze heeft plaatsgevonden, sluiten wij zorgvuldig onze design-potten en slaan de schone lucht voor u op.


JOIN THE MOVEMENT. BREATHE LIFE.